Trening: „Primjena HRBAP metodologija“

Sarajevo, 9-9.07.2010 i Jahorina 13-14.07.2010.

U okviru projekta „Demokratska uprava na polju ekonomije – Osiguranje pristupa vodosnabdijevanju kroz institucionalni razvoj i infrastrukturu“ organizovana su dva dvodnevna treninga za davaoce usluga iz sljedećih ciljanih opština/općina: Grad Istočno Sarajevo (Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Trnovo), Petrovac-Drinić, Petrovo, Rudo, Višegrad.

 

Prvi trening je održan u hotelu „Hollwood“ na Ilidži od 8-9.07.2010. za opštine/općine koju se nalaze u FbiH, dok je drugi trening održan u hotelu „Vučko“ na Jahorini u periodu od 13-14.07.2010. godine.

Treninzi su organizovani u cilju prezentacije primjene metodologije zasnovane na poštivanju ljudskih prava (HRBAP – Human Rights Based Approach to Programming) za predstavnike ciljanih opština/općina projekta iz BiH.

Prije svega, učesnici/ce su naveli da je dvodnevna radionica bila dosta korisna i istakli su profesionalnost predavača. Također, istaknuta je dobrobit međusektoralne saradnje, komunikacije kako istih a tako i različitih sektora, te uviđanja sličnih problema s kojima se suočavaju u svom radu. Radionica je koristila u svrhu razmjene informacija i dobre prakse. Ovom prilikom su dogovorene i naredne aktivnosti u nastavku implementacije projekta.